تفاوت انیمیشن و موشن گرافیک
موشن گرافیک یک هنر ساده و در عین حال کاملا پیچیده است که میتوان آن را به صورت کاملا حرفه ای ، بدون نیاز به دوربین حرفه ای و تجهیزات استودیویی با صدای یک گوینده ترکیب کرد.
انیمیشن اکثر اوقات جنبه داستانی دارد و محتوای خود را از طریق داستان به بیننده منتقل می کند اما موشن گرافیک بیشتر با تکیه بر تصویر و عناصر بصری از جمله فرم، رنگ، بافت و ترکیب بندی و حرکت محتوای خود را ارائه می دهد. گرچه استفاده از عناصر بصری، موسیقی، صدا و حرکت ، وجه مشترک انیمیشن و موشن گرافیک هستند اما روایت داستانی معمولا در انیمیشن غالب است.
انیمیشن بیشتر شخصیت محور و موشن گرافیک غالبا تصویر محور است.
انیمیشن اغلب به لایه های زیرین داستانی، روانی، احساسی و فلسفی شخصیت ها و پرسوناژ ها می پردازد اما موشن گرافیک بیشتر به جنبه های سمبولیک، نشانه شناسی و تشریح رویدادها و فرایندها می پردازد. از این جهت از موشن گرافیک بیشتر در صنعت تبلیغات و بردینگ و از انیمیشن در صنعت سرگرمی و سینما استفاده میشود.
غالب ارائه انیمیشن بیشتر به سینمای داستانی نزدیک است. غالب هایی چون سریال تلویزیونی، فیلم سینمایی، انیمیشن های کوتاه داستانی و … اما غالب ارائه موشن گرافیک بیشتر به تیزرهای تبلیغاتی، تیتراژ و عنوان بندی، کلیپ های آموزشی و… نزدیک است.
آثار انیمیشن بیشتربا تکنیک تدوین تداومی تدوین می شوند که برای روایت داستانی معمول تر است. اما آثار موشن گرافیک بیشتر با تکنیک غیر تداومی و غیر خطی که فاقد تداوم زمانی و مکانی رویدادهاست و تمرکز آثار موشن گرافیک بر ارائه محتوا است تا روایتی دارای توالی رویداد ها.